Меню
Вдъхновени от България, Лиза Жерард и Dead Can Dance пускат нов албум

Вдъхновени от България, Лиза Жерард и Dead Can Dance пускат нов албум

27.06.2019
Вдъхновени от България, Лиза Жерард и Dead Can Dance пускат нов албум. В пред-премиерното представяне на една от музикалните композиции под името "Mountain" (Планина) - се чуват звукови елемнти и хлопки на стада с овце, характерни за нашите села.

През последните 2 години носителката на Оскар за филмова музика и световно известна с музикалното си творчество с групата Dead Can Dance, Посети неколкократно България във връзка със съвместните си концерти и албум с Мистерията на българските гласове, както и по повод участията си с диригента Йордан Камджалов. В албумът с Мистерията на българските гласове са включени 12 песни, някои от които можете да чуете в изпълнение на живо от споделеното видео по-долу в публикацията.

Другата голяма новина е, че Dead Can Dance ще изнесат концерт на сцената на Античния театър в Пловдив на 30 юни 2019. Това ще е второто участие на Лиза Жерард на тази сцена. Припомняме, че при първото и участие с Мистерията на българските гласове, времето в Пловдив беще дъждовно, но дъждът спря да вали точно преди началото на концерта.