Меню
07Септември
2020

Топ 8 танцови съвета за постигане на вашите цели

водеща
Овладейте тези съвети и ще бъдете звезда
Кой не иска да удиви тълпата, когато излезе на дансинга? Или може би просто искате твърдо ниво на увереност, че няма да се смущавате? Може би се стремите да станете професионалист? Ако искате да подобрите вашите танцови движения, вижте тези 8 съвета, които да ви помогнат. Те могат да ви съдействат да внесете всякакъв стил на танцуване. Без значение какво е вашето ниво, тези съвети ще ви помогнат да заблестите.


Намерете страхотен инструктор
Опитните танцьори знаят колко е важно да имаш добър танцов инструктор. Учителят по танци може не само да ви покаже нови стъпки и техники, но и ще коригира всички грешки, които правите.
  • Изберете инструктора си внимателно, особено ако сте нов в танците. Искайте препоръки - ако познавате някой, който посещава уроци, или ако познавате някой, който познава някой друг, който взима уроци. Консултирайте се с местни групи за препоръки. Ако взимате уроци известно време и не изглежда да се подобрявате, замислете се дали да не потърсите друг учител.
  • Колкото повече танцувате, толкова повече ще осъзнаете какви качества предпочитате в инструктора по танци. Това често може да има значение в зависимост от опита на учителя.

Гледайте другите танцьори
Потърсете танцови видеота или инструктивни DVD-та. Гледайте внимателно танцьорите, забелязвайки неща като подравняване на тялото, стойка и техника. Опитайте се да намерите начини да включите стилове, които харесвате, в собствените си танци.


Усъвършенствайте вашата стойка
Изправете се, отпуснете и изправете раменете и дръжте главата горе. Наистина е невероятно какво прави стойката за един танцьор. А вие ще искате да изглеждате най-добре на дансинга.


Разтягайте се всеки ден
Ежедневното разтягане ще направи тялото ви много по-гъвкаво. Голямата цел в танците е всяко движение да изглежда направено без усилие. Колкото по-тренирани са краката ви, толкова по-лесно ще бъде да ги движите с лекота. ИЗградете си навик да се разтягате всеки ден.


Подобрете техниката си
Професионалните танцьори прекарват цялата си кариера, усъвършенствайки техниката си. Добрата техника е това, което отделя добрите танцьори от най-добрите танцьори. Учете нови движения, но се стремете да усъвършенствате старите на всяка цена.


Носете правилни обувки
Всеки стил изисква специфичен тип обувки. Обувките за танци са внимателно структурирани така, че да предпазват краката и стъпалата и да облагодетелстват танцьора. Уверете се, че танцувате в правилния тип обувки и че те са с правилния размер.


Отпуснете се
Тялото ви ще танцува най-добре в спокойно състояние. Поемете няколко дълбоки вдишвания и изчистете ума си. Научете се да се отпускате на музиката. Помислете как да научите добри техники за медитация и да я използвате, преди да започнете да се движите.


Усмихвайте се
Усмивката е израз на удоволствие, щастие или забавление. Ако се усмихвате, когато танцувате, хората ще получат усещането, че обичате това, което правите. Дори да танцувате сами, усмихнете се на себе си. Обичате да танцувате, така че нека се покаже!Не е нужно да прилагате всички тези съвети наведнъж. Помислете да работите върху един от тях за седмица или две, след това преминете към следващия, но продължете да включвате тези, които вече сте овладели. Не им позволявайте да се загубят по пътя. Когато усвоите всичките, ще бъдете звезда.