Меню
Филтър по
Филтри
Писане Писане Рисуване Рисуване Фотография Фотография Пеене Музика и Пеене Танцуване Танцуване Артистичност Артистичност Психология Психология Работа с ръце Работа с ръце

Новини

карикатури - Чудомир
Откриват изложба с творби на писателя и карикатурист Чудомир
08.09.2020 г.
До 25-и Октомври в къщата музей „Константин Величков“ в Пазарджик ще е отворена за посетители изложба с уникални карикатури на голямия народопсихолог, краевед, преподавател по рисуване, журналист и редактор - Чудомир.
Плевен джаз фест 2020
Поредно издание на есенен джаз фест ще се проведе в Плевен (ПРОГРАМА)
08.09.2020 г.
Поредно издание на есенен джаз фест ще се проведе в Плевен. Събитието се организира от Общината, но поради пандемията от коронавирус, участниците ще са само от България, а всички изпълнения ще са на открита сцена.
 
Леонардо ДаВинчи
Проф.Дамян Попхристов: Майката на Леонардо да Винчи е българка (ВИДЕО)
07.09.2020 г.
През 1080-а година България пада под византийска власт и целия български аристократичен двор отива в Италия. Това ни го разказа в родната къща на Леонардо Да Винчи, уредничката на музея, която казва 'Вие знаете ли, че майката на Леонрадо Да Винчи е българка?
Халил Джубран говори за Дългия и неравен път на живота в непубликувана поема
Халил Джубран говори за Дългия и неравен път на живота в непубликувана поема
17.07.2019 г.
Непубликуван досега текст на Халил Джубран бе представен пред неговите последователи. Текстът е вероятно от 1904 г. и идва до нас, неговите съвременници, благодарение на Франческо Медичи, дългогодишен изследовател на Джубран.