Меню
04Август
2019

Международен куклен фестивал „Дни на куклите“

04.08.2019 Бургас
водеща
Запази в бележник
Фестивалът е ежегоден и се организира през лятото. В продължение на три месеца във „Флора“ професионални трупи от страната и чужбина привличат публика от всички възрасти. На открита сцена „Охлюв“ в бургаската Морска градина се провежда Международният куклен фестивал „Дни на куклите“.Организатор е Държавен куклен театър – Бургас.

Фестивалът се провежда за първи път през август 2014 г. по повод 60-годишнината на Държавен куклен театър – Бургас.

В периода от 4 до 11 август на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина, точно до морето, ще се проведе Фестивалът „Дни на куклите“. Малки и големи ще се забавляват с красиви и атрактивни представления от България и чужбина. Всички спектакли са с ВХОД СВОБОДЕН!

Специални гости ще бъдат постановки на куклени театри от Англия, Испания и Естония – „Куклен цирк“ на театър „Notsy Oyster“, „Изгубеното време“ на театър „PLUS“ и „Умка – полярното мече“ на театър „Проект“.
Официалното откриване ще бъде на 4-ти август от 19.00 часа на открита сцена „Охлюва“, а веднага след това от 19.15 часа, публиката ще се наслади на една от най-обичаните приказки „Снежанка и седемте джуджета“ на Държавен куклен театър-Бургас. Вечерта ще продължи от 20.00 часа с чудната история „Меко казано“, отново на ДКТ – Бургас.

На 5 август ще бъде представена книгата „8 Заешки истории“, след която от 18.30 часа ще започне представлението „Принцесата и змеят“ на ДКТ-Бургас, а след него – „Мечтата на пътуващия актьор“ на театър „Ателие 313“ – София.
Постановката „Дъщерята на Самурая“ на театрална формация „Сенджу“ започва от 20.30 часа.

По три спектакъла ще се играят от 8-ми до 10-ти август в часовете 18.30, 19.30 и 20.30. Малки и големи ще съпреживеят историите в „Куклен цирк“, „Изгубеното време“, „Момче и вятър“, „Принцесата и свинаря“, „Бон бон оле“, „Цяло лято чели“, „Бисерни сълзи“ и др.
На 9 август от 21.15 часа публиката ще има възможност да надникне „Зад завесата на водния куклен театър“ – уъркшоп на Малък куклен театър „Слон“.

Последните представления на 11 август са „Чудните готвачи“ на ДКТ-Варна от 18.30 часа и „Концертът“ на Центъра за изкуства „За Родопите“ – с. Бостина от 19.30 часа.