Меню
Догони пристигнаха по българска покана за концерт днес в Пловдив

Догони пристигнаха по българска покана за концерт в Пловдив

29.07.2019
Догони пристигнаха за първи път в България по покана за участие в концерт и официална програма, посветена на Древното учение на Догоните.

Днес от 15.00ч. в Залата - Музей на догоните, експонирана в Тракарт Център - Пловдив, ще бъде прожектиран филм за мъдростта и традициите при догоните, след което от 18.00ч. ще участват на Октрита сцена на площат Стефан Стамболов в Пловдив.


От 20.00ч. е предвидено началото на международния фолклорен фестивал, който ще се проведе в Античния театър в Пловдив. Догоните ще участват със своя музика и танци. Освен в Пловдив. догоните ще посетят и Варна на 4-и Август.

Догоните са тайнствен народ. Те са общителни, неразбрани и непонятни, близки и далечни. Те са скрит Древен народ, който не се нуждае от никакъв прогрес. (Нека да кажа: прогресът означава провал. Това не е Божественост, не е Духовност. Това е между другото...)

За Догоните всичко е мъдро и значимо, всичко е Свещено. В този народ е съхранено Свещеното Начало. Те имат скрити Учители, за които не говорят. Това е народ (подобно на Тибет), който не признава никаква земна история. Въобще думата „история“ е отречена. Вярват само в своите Тайни предания – предания от Боговете. Това е първобитен народ, който има знание, което е над науката и над целия съвременен свят. Тука важното е Свещеното.